OK23
Industrigruppen I 3F Industrigruppen forhandler vi på vegne af de af 3F's medlemmer, som går på en industriarbejdsplads.

Den største overenskomst vi har er Industriens Overenskomst, som regulerer arbejdsvilkår for lønmodtagere på omkring 6.000 danske industrivirksomheder. Men gruppen har i alt ansvaret for 27 overenskomster, hvoraf de fleste skal fornyes i 2023.

Du kan her finde fakta om overenskomstforhandlingerne i Industrigruppen og læse om processen, som begynder og slutter hos medlemmerne.

Hvis du vil læse mere, så henviser vi videre til vores side overenskomstside, OKFakta. Her får du et overblik over nogle af de væsentligste elementer i overenskomsterne og et historisk tilbageblik. Du kan også teste din egen viden om overenskomsterne og læse seneste nyt om forhandlingerne.

Læs mere på OKFakta
OK23: Dokumenter for industrien Plakat: Ny aftale om overenskomst med klare forbedringer 45,9 KB PDF Hent dokument Flyer: Ny aftale om overenskomst med klare forbedringer 59,9 KB PDF Hent dokument
Få overblik over OK-forløbet

Hele forløbet omkring en overenskomstfornyelse tager mere end et år. Og processen begynder og slutter hos medlemmerne. Her kan du få et overblik over de forskellige faser.

Bemærk, at begivenhederne fra januar 2023 og fremefter ikke kendes endnu. Derfor er det forløbet fra OK20, som fremgår. 

Forhandlingerne mellem CO-Industri og Dansk Industri skydes i gang.

Industrigruppens formand, Mads Andersen, rejser rundt på landsturné med CO-industri for at møde tillidsrepræsentanter på otte optaktsmøder i hele landet. Mads er næstformand i CO-industri.

Her får tillidsrepræsentanterne endnu en gang muligheden for at give formanden og næstformanden i CO-industri gode ord med på vejen eller stille spørgsmål til overenskomsten.

Forslagene indsendes til CO-industri, hvor de samles med forslagene fra de andre otte forbund. Her skal de analyseres og samles i temaudvalg.

De ni forbund i CO-industri er: 3F Industrigruppen, Dansk Metal, HK Privat, Teknisk Landsforbund, Dansk EL-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Serviceforbundet og Dansk Jernbaneforbund.

Medlemmerne landet over drøfter og indsender forslag fra arbejdspladser og lokale afdelinger.

I Industrigruppen har vi modtaget i alt 662 forslag.

Efter vi har modtaget de mange forslag inviterer vi til regionsmøder i hele landet, hvor vi drøfter de forskellige forslag med medlemmerne.   

CO-industri og DI indgik forlig om nye treårige overenskomster.  De øvrige overenskomstområder forhandlede. Forligsmanden samlede overenskomstforligene i et mæglingsforslag, som blev sendt til urafstemning hos medlemmerne. 87,5 procent stemte ja til de nye overenskomster på industriens område. Samlet set blev det også et ja til mæglingsforslaget. 
Se overenskomstresultaterne


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt