Det er OK at stille krav

Lige nu indsamler vi dit og dine kollegaers krav til brug ved overenskomstforhandlingerne 2024.

Stil krav Se tidslinje
Vi forhandler din overenskomst
I foråret 2024 er din løn og dine arbejdsforhold til forhandling. 3F tager dit og vores 33.000 øvrige offentligt ansatte medlemmers krav med helt ind i forhandlingslokalet.
Sådan foregår forhandlingerne
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Tidslinje

Det er i foråret 2023, du som medlem kan byde ind med dine forslag til krav og temaer til de offentlige overenskomstforhandlinger. Det sker gennem din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F-afdeling.

Det er dig som medlem, der bedst ved, hvad der er vigtigt fokusere på. Derfor betyder det meget for det endelige resultat, at du tager del i debatten.


Vi er stærkere sammen, så det giver os styrke over for arbejdsgiverne, at lønmodtagerne står samlet i forhandlingerne. Derfor forhandler vi sammen med de andre faglige organisationer, der har overenskomster i det offentlige. Det gør vi i det, der hedder Forhandlingsfællesskabet for overenskomsterne på det kommunale og regionale område og CFU (Centralorganisationernes Fællesudvalg) på det statslige område.

Derfor tager vi jeres forslag til krav med videre til de øvrige organisationer, før vi bliver enige om det endelige forhandlingsgrundlag.

Sideløbende udtager arbejdsgiverorganisationerne også deres krav.

I december 2023 mødes vi og de andre faglige organisationer med arbejdsgiverne for at udveksle krav, før de reelle forhandlinger starter i januar 2024.

Det offentlige er delt i tre områder – staten, kommunerne og regionerne, og der er selvstændige overenskomster og selvstændige forhandlinger for hvert område. Her forhandles først de overordnede rammer og dernæst de enkelte overenskomster

Forhandlingerne starter med at du som medlem byder ind med dine forslag til krav og temaer, og når der er landet en aftale, er det igen dig, der skal tage stilling til resultatet.

Det sker til en såkaldt urafstemning, hvor du og alle andre medlemmer kan stemme ja eller nej til den nye aftale.

Bliver der stemt ja, så træder den nye overenskomst i kraft den 1. april 2024.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt