Om 3F
Hvor ondt skal det gøre, før vi gør noget? For mange 3F'ere starter et fysisk hårdt arbejdsliv tidligt og slutter først, når kroppen er slidt. Hele 67,5 procent af vores medlemmer i alderen 40 til 59 år har det seneste år taget smertestillende medicin for at kunne passe jobbet.

Retten til tidlig pension er et kæmpe fremskridt for den helt almindelige arbejder, men vi er ikke helt i mål.

I 2030 stiger pensionsalderen nemlig med et år, og derfor giver det mening at udvide retten med et år, så det bliver en mulighed at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet fire år før folkepensionsalderen i stedet for tre år, som det er i dag.

Hårdt ufaglært og faglært arbejde er vigtigt arbejde, og 3F'erne er ikke blege for at smøge ærmerne op. Til gengæld bør respekten for en fair pension være på sin plads, så dem der har arbejdet længst og er mest slidte kan få et værdigt pensionsliv. Derfor spørger vi: Hvor ondt skal det gøre, før vi gør noget?

Mød 56-årige Dan der dagligt må tage piller for at kunne passe arbejdet
Se om du har ret til tidlig pension
Læs Henning Overgaards kronik om retten til tidlig pension
Følg 3F’s forbundsformand Henning Overgaard på Facebook
Video: Hvor ondt skal det gøre?
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Fakta Det viser tallene

I samarbejde med Analyse Danmark har vi foretaget en undersøgelse, der viser, at 67,5 procent af medlemmerne i alderen 40-59 år har taget smertestillende inden for det seneste år for at kunne passe deres arbejde. Dette tal dækker over, at:

  • 21,1 procent har taget medicin på recept. Hvoraf over to tredjedele har taget det et par gange om ugen eller oftere (66,9 procent).
  • 46,4 procent har taget håndkøbsmedicin. Ud af disse har op mod en tredjedel taget det et par gange om ugen eller oftere (32,2 procent).

Undersøgelsen viser desuden, at:

  • 70,6% af medlemmerne har smerter i kroppen i løbet af en arbejdsdag.
  • Hver tredje medlem har inden for det seneste år sagt nej til sociale aktiviteter i fritiden på grund af smerter forårsaget af arbejde.

Om undersøgelsen

Godt 1.500 (vægtet) 3F-medlemmer i aldersgruppen 40-59 år, der har været i beskæftigelse inden for de seneste tre måneder, har deltaget i spørgeundersøgelsen.

Undersøgelsen er foretaget af Analyse Danmark i juli 2022. Besvarelserne er vægtet i forhold til køn, alder, region og faggrupper, så de er repræsentative for medlemssammensætningen i 3F.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt