Privat Service, Hotel og Restauration

3F Privat Service, Hotel og Restauration har omkring 26.178 medlemmer som primært arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.

Medlemmerne

De fleste medlemmer i gruppen arbejder med at give oplevelser og service – både til lands og til vands – fra eksklusive dyre virksomheder over fabrikker og kontorer til mere ydmyge værtshuse.

Jobbene spænder vidt fra kokke, tjenere, smørrebrødsjomfruer, receptionister, opvaskere og stuepiger inden for hotel- og restaurationsbranchen til rengøringsassistenter/sanitører og serviceassistenter inden for rengøringsbranchen.

En stor del af medlemsskaren er faglærte, men der arbejder også mange ufaglærte med forskellige nationaliteter. En del arbejder mange år i job, der hører under gruppens område, men mange er der kun en kort årrække og skifter til job i andre brancher.

Organisation

Tina Møller Madsen er formand for Privat Service, Hotel og Restauration. Se de øvrige medarbejdere i gruppen.

De fleste af 3F’s afdelinger har faglige sekretærer med særlige kompetencer inden for privat service, hotel og restauration, således at medlemmerne kan få den bedste service. Find din lokale 3F fagforening.

Overenskomster

På hotel- og restaurationsområdet er overenskomsterne primært med HORESTA.

På rengøringsområdet er hovedparten af gruppens overenskomster med Servicebranchens Arbejdsgiverforening og Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening.

Se overenskomsten for dit fag eller branche

 

Meld dig ind i dag og bliv sikret i Danmarks stærkeste fagforening og A-kasse

Bliv medlem

Relaterede artikler