Job i 3F
Bliv elev i 3F Forbundshus Mulighederne er mange, hvis du vil være elev hos 3F. Vi har stort fokus på din faglige udvikling. Du bliver tilknyttet en elevansvarlig og bliver samtidig en del af et stort elevnetværk.

 

Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Vi arbejder politisk for, at alle virksomheder skal tage elever. Derfor er det særligt vigtigt for os at uddanne så mange elever som muligt og inden for så mange områder, som vi kan, i 3F og 3FA. Faktisk tager vi tre gange så mange elever, som vi er forpligtet til.

Hos 3F uddanner vi elever inden for mange forskellige områder. Vi tilbyder en alsidig uddannelse, hvor du udvikler både dine faglige og personlige kompetencer.

Derudover er der fokus på aspekterne ved at arbejde i en større politisk organisation, som er anvendelige i dit senere arbejdsliv.
3F har elever inden for følgende uddannelsesområder:

Du kommer til at smøge ærmerne op, der er masser opgaver, som du skal være med til at holde styr på, du skal måske jonglere kalender, arbejde med dagsordner og referater, snuse til faglig sagsbehandling og konferencer. Søg hos den enhed, der passer dig bedst – og husk; vores enheder elsker, hvis du viser dem, at du har interesse for deres fagområde. Søg elevplads i en af vores enheder ved at klikke på et af nedenstående link.

Vil du være kontorelev i en faglig gruppe, har du mulighed i Byggegruppen, Transportgruppen eller Industrigruppen. Hver gruppe har sin faggruppe af medlemmer i forhold til ”byggemænd” og håndværkerfag, chauffører og transportformer, eller ansatte beskæftiget i den traditionelle del af industriområdet.

Du får masser kontakt til vores 61 lokale afdelinger, når der skal jongleres med planlægning af møder og konferencer, forhandlinger, registrere tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og overenskomster. Du skal arbejde med masser overenskomster og får en stor kontaktflade og kan komme til at snuse til sagsbehandling af fagretslige- og arbejdsretssager. Du kan gøre en forskel og det er vigtigt for os, at du er skarp på skriftlig dansk i forhold til opgaverne. Til gengæld får du en stærk uddannelse som elev hos os!

Uddannelsen

Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet administration, herunder funktionen som sagsbehandling, lærer du at tage dig af husets forskellige administrative funktioner. Som elev kommer du derfor til at deltage fx i projektstyring, opdatering af hjemmesider, sagsbehandling mv.

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er også en stor del af arbejdet. 

Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Se hvordan Byggegruppen strukturerer din elevtid (pdf)

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år.

 

Økonomifolk er eftertragtede, og hos os kan du få fingrene i bolledejen allerede som elev, hvor du får lov til at arbejde med MANGE spændende opgaver i en stor økonomiafdeling med mange fag-specialer. Du er med hele vejen rundt i løbet af din elevtid. Når du er økonomielev hos os, så kommer du til at snuse til opgaver som afstemning af konti, betaling og bogføring af fakturaer, udarbejdelse af regnskaber, kasse-transaktioner, afregninger af løn til ansatte og freelancere og meget mere…

Du har flair for IT og kan lide at lære nye systemer at kende. Du er mødestabil, ansvarsbevidst, nysgerrig og gerne initiativrig. Vi tilbyder en afvekslende hverdag og en alsidig uddannelse, hvor du udvikler både dine faglige og personlige kompetencer.

Søg Økonomielev

Uddannelsen

Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet økonomi lærer du at lave regnskaber og budgetter. Du får oplæring i fx at bogføre indtægter, udgifter og lønninger i en virksomhed og at deltage i virksomhedens økonomistyring. 

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er en stor del af arbejdet. Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år.

Uddannelsen

Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet advokatsekretær lærer du om retssager. Du får oplæring i at lave dokumenter som fx stævninger, testamenter og lignende.

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er en stor del af arbejdet. Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år.
 

Hvis du elsker en hektisk stemning - og gode kolleger i et travlt køkken – masser kontakt med 100vis af kolleger, hver dag når frokosten i Forbundshuset kører – og fokus på sund madlavning, så skal du være vores nye elev i kantinen!

Som smørrebrøds- og cateringelev bliver du en del af et team på 10 medarbejdere, som hver dag bespiser 300 munde fra et moderne køkken. Vi arbejder med både klima og ”Sund mad på arbejde”, og du vil i løbet af uddannelsen få indblik i sund varieret mad på mange måder. Udover mad til husets medarbejdere, bespiser kantinen lige så mange mødedeltagere i forbindelse med møder og konferencer i Forbundshuset.

Søg smørrebrøds-og-catering elev

Uddannelsen

Med en uddannelse som smørrebrød- og cateringelev, får du en bred vifte af fremtidsmuligheder. 

En uddannelse som smørrebrød- og cateringelev er for dig, der interesserer dig for smag, råvarer, råvarernes sammensætning, konsistens og farver mm. – og så vil du gerne kæle for dine spisende gæster med retter i flot udseende og anretning. 

Som smørrebrød- og cateringelev arbejder du dog mere med de kolde og lune anretninger, men kommer både omkring det klassiske, danske frokostkøkken såvel som moderne madlavning. 

Du lærer om:

 • Indkøb
 • Tilberedning
 • Servering
 • Afrydning og rengøring
 • Hygiejne og kontrol af fødevarer.

Og så bliver du ekspert i at lave de lækreste anretninger.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år og 6 måneder.

Du er flyvende i service til kollegerne på kontorerne i Forbundshuset… når de mangler – hvad som helst! Du kan lide at møde alle slags mennesker - du er serviceminded - og kan lide at gå i dybden med rengøring, lettere madlavning, administrative og praktiske opgaver og mindre vedligeholdelsesopgaver. Så er du vores nye service-assistent-elev!

Som serviceassistentelev bliver du en del af et team, som hver dag servicerer husets medarbejdere og gæster. Du får en solid uddannelse med støtte fra gode kolleger og en elevansvarlig, der følger dig hele vejen. I hverdagen får du mange forskellige arbejdsopgaver, og kommer derfor hele vejen rundt om dit område. Når du er serviceassistentelev, er hver dag forskellig og du får en alsidig uddannelse, hvor du udvikler både dine faglige og personlige kompetencer.

Søg serviceassistentelev

Uddannelsen

Som serviceassistent lærer du om professionel rengøring. Undervejs i uddannelsen til serviceassistent bliver du oplært i at arbejde med flere forskellige serviceopgaver inden for rengøring og vedligeholdelse. Du oplæres også i at tilberede og anrette mad og en masse om kundebetjening. Også sikkerheds- og kontrolopgaver indgår i uddannelsen. Desuden får du viden om hygiejne og miljø. 

En serviceassistentuddannelse er sat sammen af nogle skoleforløb og nogle længere praktikperioder. Det giver en god teoretisk viden og en masse praktisk erfaring. 

Varighed 
Uddannelsen varer 1 år og 6 måneder. 

Har du lyst til at planlægge, styre og udføre daglig drift og vedligehold af ejendomme? Kan du se dig selv være med til at vedligeholde udearealer og at yde god service sammen med kolleger? Så er du vores nye elev! Hvis du søger denne stilling, kan du arbejde som vicevært, vedligeholdelse og teknisk drift etc. når du er færdiguddannet.

Som ejendomsserviceteknikerelev bliver du en del af et team, som hver dag servicerer Forbundshuset og arbejder med varierende udendørs og indendørs opgaver. Der vil være en praktikperiode på 14 dage på en af vores egne skoler, der ligger rundt om i Danmark. Du får en solid uddannelse med støtte fra gode kolleger, og en elevansvarlig der følger dig hele vejen. I hverdagen får du mange forskellige arbejdsopgaver, og du kommer derfor hele vejen rundt om dit område.

Søg ejendomsservicetekniker

Uddannelsen

En ejendomsservicetekniker arbejder med varierende udendørs og indendørs opgaver. Du vedligeholder og reparerer varmeanlæg, udfører småreparationer eller klipper hæk og passer planter og buske.

Teorien består blandt andet af undervisning i:
 • at vurdere kvaliteten af håndværkernes arbejde
 • at pleje og vedligeholde en bolig eller en institutions udendørs arealer
 • love og regler inden for boligsektoren
 • at medvirke ved styring af økonomi i en ejendom
 • at udnytte et varmeanlæg maksimalt.

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år og 9 måneder.

Hvis du trives godt med en til tider hektisk stemning i en travl it-afdeling med gode kolleger, skal du være vores nye pc-supporterelev. Som pc-supporterelev skal du indgå i It ServiceDesk daglige arbejde, der løser mange forskellige opgaver. Du vil blive forankret i pc-supporten, der består af 5 personer.

Supportens primære opgaver er, at sikre at organisationen har en effektiv og sikker klientplatform. Brugen af klienten og de andre typer af devices, der anvendes i 3F, eksempelvis multifunktionsmaskiner, mobiltelefoner, tablets med mere, bliver også understøttet af supporten. Så support i brugen, fejlsøgning og udskiftning af disse, er også en del af de daglige opgaver. 3F har en moderne og tidssvarende it-afdeling, hvor vi primært arbejder med Microsoft platformen, herunder Office365 og Azure AD blandt mange andre applikationer.

Den gode supporter skal ud over tekniske færdigheder også kunne levere god support til enkelte brugere og arbejdet i SPOC, hvor den daglige kommunikation med brugerne bliver varetaget, dette vil blive en del af uddannelsen.

Uddannelsen

Du vil under uddannelsesforløbet få viden om en lang række værktøjer, som vi arbejder med:

 • Windows 11
 • Office365
 • Intune
 • PowerApps

Du vil også stifte kendskab til den underliggende infrastruktur og applikationer f.eks.:

 • Active Directory: Administration og styring af brugerkonti.
 • Azure AD: Effektiv håndtering af brugerkonti og sikkerhedsaspekter i skyen.
 • Powershell scripts: Kørsel af de forskellige scripts.
 • Windows Servere: Administration og vedligeholdelse af serverinfrastrukturen.
 • SCOM (System Center Operations Manager): Kontinuerlig overvågning af it-miljøet.

3F har en it-afdeling, der har fokus på udvikling og nye teknologier, så du vil få en bred vifte af viden og færdigheder, når din uddannelse er gennemført.

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år.


Uddannelsen

Som datateknikerelev med speciale i programmering er du med til at udvikle programmer, IT-systemer, databasesystemer og applikationer. Som elev stifter du blandt andet bekendtskab med projektarbejde i projektgrupper, udvikling af systemer i C#, programmering op imod Microsoft SQL databaser samt dokumentering af eget arbejde. En datatekniker vedligeholder og reparerer dataanlæg. Det kan fx være en mindre virksomheds netværk, eller det kan være en banks centrale anlæg. Når systemet ikke virker, er det dig som datatekniker, der finder fejlen og retter den.

Varighed
Uddannelsen varer 4 år og 6 måneder.

Uddannelsen

Som mediegrafikerelev løser du opgaver som at gøre dagsaktuelle temaer til memes og SoMe content, udvikle kampagnedesigns på tværs af medier, udvikle film-elementer og motion graphics og arbejde med infografik. Du lærer at have et teknisk og kreativt overblik over hele arbejdet fra idé til færdig produktion. Næsten alt arbejde foregår på computer.

Hele uddannelsen foregår i Kommunikationsafdelingen.

Varighed 
Uddannelsen varer 3 år og 6 måneder.

Hvis du kan lide at udvikle anderledes messestande og events med god energi – fx vores Folkemødestand, og hvis du er i dit es, når du er med til at koordinere events som ”Årets Arbejdsplads” og ”Årets tillidsrepræsentant”, så er du vores nye eventkoordinatorelev!

Du kommer også til at arbejde masser med bold, når du hjælper med at understøtte vores hovedsponsorat ”3F Superliga” – og du kommer til at hjælpe med at afvikle erhvervspolitiske konferencer rundt om i landet på særlige mærkedage. Det vil sige; du er frisk på alle slags opgaver – og går til dem med samme iver. Vi lover, at der også bliver masser kontordage i vores Kommunikationsafdeling i Forbundshuset.

Søg eventkoordinatorelev

Uddannelsen

Uddannelsen som eventkoordinator giver en grundlæggende viden om at planlægge og koordinere oplevelser. Du får desuden viden om god kundekontakt, godt værtskab, og hvordan du laver budgetter, bookingaftaler og kontrakter.

En vigtig del af arbejdet går ud på at finde den rette oplevelse, der passer til kundens behov. Dette foregår ofte i samarbejde med mange forskellige mennesker.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år.

Uddannelsen

Fagbladet tager journalistpraktikanter i praktik som led i deres journalistuddannelse. Vores praktikanter arbejder på Fagbladet 3F inden for både det trykte magasin og elektroniske medier. 

Varighed 
Uddannelsesopholdet på Fagbladet 3F varer 12-18 måneder.

Som elev i 3F/3FA er du altid i trygge hænder. En af dine nærmeste kollegaer er uddannet elevansvarlig og vil være ansvarlig for din uddannelse og oplæring, mens du er elev hos os. Han eller hun vil være din sparringspartner og vil være parat til at give råd og vejledning, når du har brug for det.

Du bliver samtidig en del af et stort elevnetværk af både nye og gamle elever, som er elevernes eget forum til sparring og erfaringsudveksling på tværs af de mange uddannelsesområder.

Når man træder ind ad døren som elev, bliver man opfattet som en væsentlig ressource, der indgår i den daglige drift og får selvstændige og afvekslende arbejdsopgaver.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at du får det bedste forløb fra din første til din sidste dag som elev i 3F/3FA. Faktisk giver Forbundshuset de færdige elever mulighed for at arbejde i huset de første tre måneder efter at de er blevet færdige med deres uddannelse, hvis de ikke allerede har fundet et job. Det giver en blød overgang til jobmarkedet.

Læs mere om ansættelsesprocessen som elev i Forbundshuset her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt