Job i 3F
Bliv elev i 3F Forbundshus Mulighederne er mange, hvis du vil være elev hos 3F. Vi har stort fokus på din faglige udvikling. Du bliver tilknyttet en elevansvarlig og bliver samtidig en del af et stort elevnetværk.

 

Vi arbejder politisk for, at alle virksomheder skal tage elever. Derfor er det særligt vigtigt for os at uddanne så mange elever som muligt og inden for så mange områder, som vi kan, i 3F og 3FA. Faktisk tager vi tre gange så mange elever, som vi er forpligtet til.

Hos 3F uddanner vi elever inden for mange forskellige områder. Vi tilbyder en alsidig uddannelse, hvor du udvikler både dine faglige og personlige kompetencer.

Derudover er der fokus på aspekterne ved at arbejde i en større politisk organisation, som er anvendelige i dit senere arbejdsliv.
3F har elever inden for følgende uddannelsesområder: Uddannelsen 
Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet administration, herunder funktionen som sagsbehandling, lærer du at tage dig af husets forskellige administrative funktioner. Som elev kommer du derfor til at deltage fx i projektstyring, opdatering af hjemmesider, sagsbehandling mv.

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er også en stor del af arbejdet. 

Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år.
 
Uddannelsen 
Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet økonomi lærer du at lave regnskaber og budgetter. Du får oplæring i fx at bogføre indtægter, udgifter og lønninger i en virksomhed og at deltage i virksomhedens økonomistyring. 

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er en stor del af arbejdet. Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år.

 
Uddannelsen 
Som kontorelev løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Med specialet advokatsekretær lærer du om retssager. Du får oplæring i at lave dokumenter som fx stævninger, testamenter og lignende.

En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx medlemmer, både mundtligt og skriftligt. IT er en stor del af arbejdet. Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med medlemmer, service og hvordan man arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer i en stor organisation.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år.
 
Uddannelsen 
Med en uddannelse som smørrebrød- og cateringelev, får du en bred vifte af fremtidsmuligheder. 

En uddannelse som smørrebrød- og cateringelev er for dig, der interesserer dig for smag, råvarer, råvarernes sammensætning, konsistens og farver mm. – og så vil du gerne kæle for dine spisende gæster med retter i flot udseende og anretning. 

Som smørrebrød- og cateringelev arbejder du dog mere med de kolde og lune anretninger, men kommer både omkring det klassiske, danske frokostkøkken såvel som moderne madlavning. 

Du lærer om:

 • Indkøb
 • Tilberedning
 • Servering
 • Afrydning og rengøring
 • Hygiejne og kontrol af fødevarer.

Og så bliver du ekspert i at lave de lækreste anretninger.

Varighed
Uddannelsen varer 2 år og 6 måneder.

Uddannelsen 
Som serviceassistent lærer du om professionel rengøring. Undervejs i uddannelsen til serviceassistent bliver du oplært i at arbejde med flere forskellige serviceopgaver inden for rengøring og vedligeholdelse. Du oplæres også i at tilberede og anrette mad og en masse om kundebetjening. Også sikkerheds- og kontrolopgaver indgår i uddannelsen. Desuden får du viden om hygiejne og miljø. 

En serviceassistentuddannelse er sat sammen af nogle skoleforløb og nogle længere praktikperioder. Det giver en god teoretisk viden og en masse praktisk erfaring. 

Varighed 
Uddannelsen varer 1 år og 6 måneder. 

Uddannelsen 
En ejendomsservicetekniker arbejder med varierende udendørs og indendørs opgaver. Du vedligeholder og reparerer varmeanlæg, udfører småreparationer eller klipper hæk og passer planter og buske.

Teorien består blandt andet af undervisning i:

 • at vurdere kvaliteten af håndværkernes arbejde
 • at pleje og vedligeholde en bolig eller en institutions udendørs arealer
 • love og regler inden for boligsektoren
 • at medvirke ved styring af økonomi i en ejendom
 • at udnytte et varmeanlæg maksimalt.

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år og 9 måneder

 
Uddannelsen 
Som IT-supporterelev lærer du om IT-systemer inden for kontorområdet. Det kan fx være telefoner, computere og kopimaskiner. Du oplæres i at finde fejl, at reparere og installere IT-udstyr. 

Arbejdet består også i at efterse og vedligeholde IT-systemer og at rådgive om de mange produkter. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknikker. 

Varighed 
Uddannelsen varer 2 år.

Uddannelsen
Som datateknikerelev med speciale i programmering er du med til at udvikle programmer, IT-systemer, databasesystemer og applikationer. Som elev stifter du blandt andet bekendtskab med projektarbejde i projektgrupper, udvikling af systemer i C#, programmering op imod Microsoft SQL databaser samt dokumentering af eget arbejde. En datatekniker vedligeholder og reparerer dataanlæg. Det kan fx være en mindre virksomheds netværk, eller det kan være en banks centrale anlæg. Når systemet ikke virker, er det dig som datatekniker, der finder fejlen og retter den.

Varighed
Uddannelsen varer 4 år og 6 måneder.

 

Uddannelsen 
Som mediegrafikerelev løser du opgaver som at gøre dagsaktuelle temaer til memes og SoMe content, udvikle kampagnedesigns på tværs af medier, udvikle film-elementer og motion graphics og arbejde med infografik. Du lærer at have et teknisk og kreativt overblik over hele arbejdet fra idé til færdig produktion. Næsten alt arbejde foregår på computer.

Hele uddannelsen foregår i Kommunikationsafdelingen.

Varighed 
Uddannelsen varer 3 år og 6 måneder.
 
Uddannelsen 
Fagbladet tager journalistpraktikanter i praktik som led i deres journalistuddannelse. Vores praktikanter arbejder på Fagbladet 3F inden for både det trykte magasin og elektroniske medier. 

Varighed 
Uddannelsesopholdet på Fagbladet 3F varer 12-18 måneder.

Som elev i 3F/3FA er du altid i trygge hænder. En af dine nærmeste kollegaer er uddannet elevansvarlig og vil være ansvarlig for din uddannelse og oplæring, mens du er elev hos os. Han eller hun vil være din sparringspartner og vil være parat til at give råd og vejledning, når du har brug for det.

Du bliver samtidig en del af et stort elevnetværk af både nye og gamle elever, som er elevernes eget forum til sparring og erfaringsudveksling på tværs af de mange uddannelsesområder.

Når man træder ind ad døren som elev, bliver man opfattet som en væsentlig ressource, der indgår i den daglige drift og får selvstændige og afvekslende arbejdsopgaver.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at du får det bedste forløb fra din første til din sidste dag som elev i 3F/3FA. Faktisk giver Forbundshuset de færdige elever mulighed for at arbejde i huset de første tre måneder efter at de er blevet færdige med deres uddannelse, hvis de ikke allerede har fundet et job. Det giver en blød overgang til jobmarkedet.

Læs mere om ansættelsesprocessen som elev i Forbundshuset her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt