Nyheder
Få tjekket dine lunger onsdag 16. november 200.000 danskere anslås at have den kroniske lungesygdom KOL uden at vide det. Den 16. november kan du i forbindelse med den internationale lungedag få målt din lungefunktion flere steder i landet.

Det er Lungeforeningen og PensionDanmark, der er gået sammen om at styrke opmærksomheden om sygdommen med kampagnen ”Pust nu - Hiv, Host, Hvæs”. Og det er der god grund til. 400.000 anslås at lide af lungesygdommen KOL, men kun halvdelen er i behandling.

”KOL er en sygdom, der kommer snigende, og derfor er det vigtigt at kende symptomerne, så man kan reagere i tide. Opdager man sygdommen på et tidligt stadie, kan man gennem tiltag som rygestop og regelmæssig motion bremse udviklingen og med stor sandsynlighed fastholde et godt liv, hvor man fortsat kan passe sit job,” siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

Kampagnen sker i samarbejde med PensionDanmark, hvor medlemmerne har adgang til bl.a. sundhedsrådgivning og Online Læge som en del af pensionsordningen. Rådgivningen er åben hverdage kl. 8-18 for PensionDanmarks medlemmer, og Online Læge giver mulighed for at få en videokonsultation med en læge gennem computer eller smartphone med få minutters varsel.

”Det er i alles interesse, at mulige KOL-tilfælde opdages og behandles så tidligt så muligt, så de berørte får de optimale muligheder for at opretholde et godt liv med tilknytning til arbejdsmarkedet. Samarbejdet med Lungeforeningen giver os de bedst mulige forudsætninger for at hjælpe vores medlemmer, sådan som vi er sat i verden for at gøre,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, Kundeservice og IT hos PensionDanmark. 

I linket her, kan du se, hvor i landet du onsdag den 16. november kan få tjekket din lungefunktion samt andre tilbud.

I Roskilde foregår det på Roskilde Bibliotek kl. 11.00 - 14.00


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt