Nyheder
Da Ernst fik en hjerneblødning, fik han hjælp af fagforeningen Han havde arbejdet hele sit liv, men en hjerneblødning vendte med ét op og ned på Ernst Hussmanns tilværelse. Pludselig fik han brug for fagforeningen på en måde, som han ikke havde regnet med.

Den nat Ernst Hussmann fik en hjerneblødning, troede han, at hans tid var forbi. Det var den 18. december 2018, og han var kun 59 år gammel.

”Jeg kunne ikke bevæge mit ansigt, og jeg troede ærligt talt, at jeg ikke skulle være her mere,” fortæller Ernst Christian Hussmann, der fik vækket sin kone Dorte og blev kørt på hospitalet.

Da han var kommet sig så nogenlunde, begyndte han igen at arbejde på Danlind i Hammel på nedsat tid.

”Jeg tog fat i 3F Søhøjlandet, der hjalp mig med at få styr på reglerne omkring supplerende dagpenge,” fortæller han.

Men hans krop var medtaget, og Ernst Hussmann fik mere og mere ondt i hofterne. Han lavede ikke andet end at arbejde, gå tur med den sorte labrador Tulle og sove. En dag ringede Peter Nielsen fra fagforeningen for at høre, hvordan det gik.

”Jeg sagde, at det ærligt talt ikke gik ret godt. Jeg havde været til et utal af scanninger i hofterne, og lægerne sagde, at nogle af mine nerver i ryggen sad i klemme,” siger den 62-årige.

Svært eller helt umuligt

I maj 2021 blev han fuldtidssygemeldt, og Peter Nielsen foreslog Ernst at søge en seniorpension.

”Jeg er fra en tid, hvor vi har lært, at vi skal passe vores arbejde, og jeg havde regnet med, at jeg skulle arbejde ti år endnu, indtil Dorte skulle på pension. Men jeg kan ikke,” fortæller Ernst Hussmann, der indvilligede i at søge pensionen.

Han har både været træner i kvindefodbold og trommeslager i Faster Ruths Bluesband, men hjerneblødningen havde vendt op og ned på hans tilværelse. De ting, han med lethed kunne før, var blevet svære eller helt umulige.

Først fik han afslag på seniorpension. Men så klagede Peter Nielsen, og så gik pensionen igennem.

”Det var en kæmpe hjælp, at Peter var dér. Han har forstand på dét, han gør og uden ham, tror jeg ikke, at jeg havde fået den pension,” siger Ernst Hussmann.

Venter på svar

Nu venter han på endnu en afgørelse.
Industriens Pension, som lønmodtagere betaler ind til, giver erstatning, når en forsikringstager har fået en hjerneblødning. Men i Ernst Hussmanns tilfælde oplyser pensionsselskabet, at betingelserne ikke er tilstrækkeligt opfyldt.

”Peter og jeg har genindsendt min sag, så jeg er meget spændt på at se, hvad der sker,” fortæller Ernst Hussmann.

Juridisk chef og klageansvarlig Mikkel Holmgren har læst afslaget og oplyser, at Ernst Hussmann har fået afslag, fordi betingelserne for erstatning ikke er opfyldt.

”Vi bliver nødt til at følge vores forsikringsbetingelser, hvor det fremgår tydeligt, hvad der er dækket, og hvad der ikke er dækket ved forsikringen for kritisk sygdom. Forsikringsbetingelserne ligger frit tilgængelige på vores hjemmeside, og vi gør meget for at informere om dem både via breve og gennem vores medlemsservice,” siger Mikkel Holmgren og understreger, at folk hellere må søge om erstatning én gang for meget end én gang for lidt.

”Ved den mindste formodning om, at man opfylder kravet for erstatning, skal man ansøge, ligesom Ernst Hussmann har gjort,” lyder det.

Han oplyser, at Industriens Pension i øjeblikket et ved at behandle en ny henvendelse fra Ernst Hussmann angående erstatning, men at der endnu ikke er truffet en afgørelse i den nye sag.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt