Nyheder
Jeg vidste jeg ikke var alene Vivi Busk har været igennem mere end de fleste. Da hun måtte opgive jobbet som buschauffør fandt hun ud af, hvad det betyder at stå i en god fagforening.

Da Vivi Busk blev sygemeldt fra jobbet som buschauffør på grund af stærke smerter i ryggen for seks år siden, anede hun ikke, hvad der ventede hende. Hun var både stresset og ked af det, og det hele virkede uoverskueligt. Derfor ringede hun til 3F Søhøjlandet og fik hjælp.

Efter en sygemelding kom hun i arbejdsprøvning, og det viste sig hurtigt, at hun ikke kunne holde til ret meget. På trods af specialstol, fysioterapeut og seks timers arbejde om ugen, gik det ikke at sidde og sortere ledninger og skruer.

”Jeg ringede til fagforeningen igen, for jeg ville bare ud at arbejde. Jeg ville ikke give op,” fortæller 59-årige Vivi Busk.

”Jeg skiftede sagsbehandler hos kommunen hele tiden, så det var forfra igen og igen, og jeg kunne ikke huske det hele. Så var det godt, at Peter fra fagforeningen var med. Jeg vidste, at jeg ikke var alene,” husker Vivi Busk.

Ringede til Peter

Hun kom i arbejdsprøvning på et plejehjem, men det var for psykisk hårdt, så hun skaffede selv en arbejdsprøvning på en integreret institution i nærheden af sit hjem.
Et job som blev til en fastansættelse i to år.

”Men jeg humpede efterhånden hjem og måtte hvile mig flere gange på vejen. Til sidst sagde lederen på institutionen, at hun ville bakke mig op i at søge en førtidspension. Og så kom Peter ind i billedet igen”.

Møder med kommunen. Lægebesøg. Breve i massevis. Hver gang Vivi Busk havde brug for hjælp, ringede hun til socialrådgiver Peter Nielsen.

”Han tog med mig til møder og hjalp mig hver gang, jeg ringede. ”Du skal bare slappe af. Det skal nok gå,” sagde han. Jeg kunne ikke have gjort det uden ham,” fortæller den 59-årige, der fik sin førtidspension den 1. november i år.

Hun er stadig i gang med at vænne sig til tanken om, at hun ikke skal arbejde mere.

”Jeg har været på arbejdsmarkedet, siden jeg var 15 år, så det er svært. Men jeg kan ikke arbejde mere,” siger Vivi Busk.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt