Nyheder
Lyng Dal Hotel og Restaurant indgik forlig med kokkeelever - igen To kokkeelever fra Lyng Dal Hotel og Restaurant har samlet fået 145.000 kr. i et forlig med deres tidligere læreplads.
Det er anden gang indenfor et år, at arbejdsgiveren efterbetaler elever.

Når de havde overarbejde, fik de et fast beløb på 500 kroner. De timer, de arbejdede for meget, skulle de nemlig bruge for at få lov til at holde fri.

Sådan fortæller Julie S. Christiansen på 19 år og Jacob J. Rehmeier på 23 år om deres læretid på Lyng Dal Hotel og Restaurant.

”I to år fik jeg at vide, at vi skulle spare timer op, som vi skulle modregne, når vi skulle holde fri,” forklarer Jacob J. Rehmeier, som understreger, at det var en fantastisk læreplads, hvor han måtte eksperimentere med retter og plukke løs i den store, tilhørende urtehave.

”Det var en god arbejdsplads, indtil vi fandt ud af, at de hustlede med vores penge,” fortæller han.

Det begyndte med deres kollega, kokkeelev Mathias Faaborg Kristensen. Han stillede spørgsmålstegn ved timeregnskabet, gik til 3F Søhøjlandet og fik 35.000 kroner i et forlig i foråret.

 

Stemningen ændrede sig

Det fik Julie S. Christiansen og Jacob J. Rehmeier til at gå deres timer efter i sømmene. Og så ændrede stemningen sig.

”Stoler I ikke på os, spurgte de, og så følte vi os langt fra velkomne mere,” siger Julie S. Christiansen, der oplevede, at de andre elever forsøgte at lægge pres på hende for at få hende til at sige op.

Så kontaktede de 3F Søhøjlandet, og faglig medarbejder Bo Hansen gik ind i sagen. Det lykkedes at få timesedlerne ud og beregne, hvor mange penge de to elever havde til gode. Penge, som netop er kommet hjem gennem et forlig. 30.000 til Julie og 115.000 til Jacob.

”Jeg ville da gerne have arbejdet dér, hvis de ikke have snydt os,” siger Julie S. Christiansen.

I dag har Jacob fundet en anden læreplads, og Julie er i gang med at læse en HF.  

Ejer af Lyng Dal Hotel og Restaurant, Anita Kajhøj Ibsen, har fået artiklen sendt på mail, men hun er ikke vendt tilbage med en kommentar.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt