Nyheder
Få det fulde overblik: Korruptionsskandalen i EU trækker lange tråde Qatar og Marokko har nydt godt af et netværk i Bruxelles, når de har forsvaret interesser og renommé. Men affæren stikker dybere end nogle få opportunister. Spillerummet skyldes et svagt etisk regelsæt i EU. Nu er der varslet store ændringer – men det skal tages med et gran salt.

”Qatar har gennemført reformer, som inspirerer den arabiske verden … og er en frontløber, når det kommer til arbejderrettigheder.” 

Sådan sagde den daværende næstformand for Europa-Parlamentet, den græske socialdemokrat Eva Kaili under en ophedet debat i plenum den 21. november 2022.

”Andre her i salen mobber dem, og anklager alle, som taler og forholder sig til dem, for korruption.” 

Udtalelserne faldt, da venstrefløjsgruppen havde taget initiativ til en resolution fra parlamentet i anledning af afholdelsen af VM i fodbold i Qatar. De ville minde om de henved 6.500 migrantarbejdere, som døde under opførelsen af de nye store stadions i det lille arabiske land. 

Det var ikke alle, som havde det sådan. Den socialdemokratiske gruppe, kaldet S&D, var blandt skeptikerne. Kun en fjerdedel af gruppen stemte for den endelige resolution, herunder Niels Fuglsang som eneste danske socialdemokrat af tre. 

Læs mere i Solidaritet

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt