Nyheder
Mød en 3F'er: Lene Alajdi Lene Alajdi er 70 år gammel, og arbejder stadig - endda som nattevagt

Lene Alajdi har arbejdet siden hun var 14 år gammel. I dag er hun 70, og arbejder stadig. I snart 28 år har hun arbejdet hos Via Biler Brøndby. Lige nu er hun nattevagt, hvor hun sørger for at gøre rent, fylde op, bestille vare, og generelt holde afdelingen pæn og klar til morgendagens arbejde. Hun startede med at arbejde i sin fars købmandsbutik i Glostrup, hvor hun sørgede for at åbne butikken, mens hendes far var på Grønttorvet for at hente varer.

Lene bor i et hus i Tune sammen med sin mand, som hun har kendt siden hun var 17: ”Jeg kunne ikke have fået en bedre mand end ham. Han under mig alt”.
Sammen har de to børn, som de tydeligt er stolte af. Overalt i huset hænger der billeder af både børn og børnebørn, og Lene fortæller med glæde i stemmen om hendes datters arbejde som stylist for kronprinsesse Mary, og hendes søn, der er tatovør.

Når man træder ind i Lenes stue, er man ikke i tvivl om at hun er en kvinde med overskud. På bordet står der lækkert franskbrød smurt med både laks, ost og spegepølse klar til os, og Lene nævner hurtigt at vi altså også skal have plads til fastelavnsboller. Kaffen er brygget, og der er tændt op i brændeovnen. Alt dette selvom Lene har været på arbejde fra halv tre om natten til otte om morgenen. Og på trods af gigt, et kræftforløb, og en alder hvor mange havde valgt at gå på pension, regner Lene bestemt ikke med at stoppe med at arbejde lige foreløbig: ”Nej, jeg bliver nok ved lidt endnu. Nu satser jeg på at bliver derude, indtil jeg har været der i 30 år. Det er om to et halvt år”. Lene valgte dog at gå ned til 22 timer om ugen for et par måneder siden. Dette både fordi en del af hendes afdeling blev solgt, og der var mindre at lave, men også fordi Lene trods alt begynder at kunne mærke sin alder: ”Og så er jeg jo halvgammel. Jeg er jo lidt slidt, ikke? Jeg kan jo godt mærke min slidgigt, kræften og mit dårlige hjerte også. Men jeg kan jo godt lide at være der”.

Lene har altid haft høj arbejdsmoral. Hun har over flere gange haft to og tre jobs samtidig: ”Der var et år hvor jeg kun havde to weekender fri på et helt år. Men så skulle jeg være mormor, og så stoppede jeg med det”
Der bliver dog ikke lagt skjul på, at det meget arbejde også har haft en indvirkning på Lenes forhold til hendes børn: ”Jeg har selvfølgelig haft et godt forhold til mine børn hele tiden, men jeg havde mere travlt med at arbejde. Jeg skulle tjene til de ting vi gerne ville have”. Lene fortæller at hende og hendes mand aldrig har lånt til noget, udover deres hus. De betaler alt kontant og sparer op til alt hvad de har brug for: ”Både bil og alt muligt, det er betalt kontant. Vi købte simpelthen ikke noget, før vi havde pengene”.

Lene har været medlem af en fagforening siden hun var 16, og har netop fejret 25-års jubilæum hos 3F. Og selvom hun aldrig som sådan har haft brug for sin fagforenings hjælp, har tanken om at melde sig ud, aldrig strejfet hende: ”Det har jeg aldrig tænkt på. Det er jo en sikkerhed og tryghed man køber sig til. Tingene skal være i orden”.

Dette var vores første portræt af et medlem af 3F Storkøbenhavn. Følg med i vores nyhedsbrev hvor vi vil lave portrætter af medlemmer, tillidsrepræsentanter og bestyrelsesmedlemmer.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt