Nyheder
3F Storkøbenhavn på besøg hos Demant 3F Storkøbenhavn var for nylig på en meget spændende besøg hos høreapparatproducenten Demant

Tillidsrepræsentant for 3F’erne Daniel og bestyrelsesmedlem i 3F Storkøbenhavn Linda Molin havde inviteret os på besøg og omvisning på Demants produktionsfaciliteter i Ballerup.

Demant producerer høreapparater og i Ballerup produceres primært forstærkerdelen i høreapparatet, som er den langt største del af et apparat og den mest komplicerede del. I 2005 bestod en forstærkerdel af 16 dele og i dag består den af 187 dele, men pladsen hvorpå alle delene sidder, er stort set den samme, så der er selvsagt tale om små komponenter.
Der er ca. 90 ansatte i produktionen, ansat under Industriens Overenskomst.
Dertil kommer ca. 50 funktionærer.
I Måløv ligger hovedkontoret med hele koncernens udviklingsafdeling og HR.
I Polen ligger der en del af den mere manuelle produktion som tidligere lå i Thisted, ligesom der også er produktion i Mexico. I Polen er der ansat ca. 3000.
I Ballerup ligger det som virksomheden omtaler som volumenproduktionen og som udgør over 5,2 millioner enheder pr. år. Demant er verdens tredjestørste producent af høreapparater efter Zonark og Videx. Produkterne sælges over hele verden og primært til de klinikker som tilretter høreapparatet til slutbrugeren.
Produktionen kører året rundt, med faste daghold, aften, nat og weekendhold.

De ansatte har i gennemsnit lang ansættelsesanciennitet og vi fornemmede klart, at det var en god arbejdsplads vi var trådt ind på, da vi blev budt velkommen af Linda og Daniel.
Vi fik en hurtig kop kaffe og blev vist ind i et mødelokale, hvor produktionschef Pernille Eisensøe mødte os og fortalte om virksomhedens og dens produktion. Herefter viste Daniel og Linda os produktionen. Produktionen er fuldautomatisk og de ansattes primære arbejde er overvågning, fejlretning og kontrol af produktionen. Omdrejningspunktet i produktionen er små printplader – SMD - som leveres fra Østen, primært Kina. I Ballerup laves selve forstærkerdelen i høreapparatet af små printdele der sættes sammen i fuldautomatiske maskiner. Efter hvert produktionsled bliver produkterne sat i et tørreskab, så al evt. fugt er væk. Fugt er som bekendt ikke godt for et elektronisk produkt og luftfugtigheden i produktionen er i forvejen ca. 50 %. Høreapparatet fra Demant er teknisk lige så avanceret som en iPhone! Demant har som ambition at udsende mindst to nye produkter pr. år, hvilket også betyder, at Demants udviklingsafdeling er stor og dyr at holde kørende. Fordelingen ved, at hovedkontoret ligger i Måløv og produktionen ligger i Ballerup er, at udviklingsafdelingen hurtigt kan få afprøvet en testproduktion eller tilrettet et eksisterende produkt.
Der er generelt et længerevarende oplæringsforløb for nyansatte på virksomheden. Alt efter hvor man starter er oplæringen fra ca. 1,5 – 6 måneder for at kunne bestride de avancerede maskiner. Der kræves at man kan læse og forstå dansk, har lidt IT-færdigheder og gerne engelsk, da produktionsmaskinernes interface er på engelsk, og store dele af kommunikationen på virksomhedens intranet også er på engelsk. Derudover skal man kunne omstille sig til nye færdigheder, da produktionen bliver stadig mere automatiseret og avanceret, ligesom kravene til dokumentation er høje.

3F Storkøbenhavn takker for en spændende omvisning 😊

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt