Nyheder
Information om tidlig pension - også kaldet Arnepension Fra den 1. januar 2022 kunne de første medlemmer overgå til tidlig pension - også kendt som Arnepensionen

Tidlig pension betyder, at et medlem kan gå 1, 2 eller 3 år tidligere på pension, afhængigt af hvor mange år man har været tilknyttet arbejdsmarkedet, også selv om man har ret til efterløn.
Der optjenes anciennitet fra det fyldte 16. år, og frem til det tidspunkt, hvor der er 6 år til man kan gå på folkepension.

Efterløn eller tidlig pension

Selvom man vælger at gå på efterløn, kan man altid vælge at melde sig ud af efterlønsordningen og skifte til tidlig pension, hvis man opfylder betingelserne for ret til tidlig pension.


Kompensationsbeløb

Er man gået på efterløn inden den 1. januar 2022 og vælger at skifte fra efterløn til tidlig pension, får man mulighed for at få et kompensationsbeløb, som en slags erstatning for det antal måneder man mister i efterløn, ved at gå på tidlig pension.
Kompensationsbeløbet er på 2.679 kroner (satsen i 2022) pr. mistet måned med efterløn fra overgang til tidlig pension og indtil du når folkepensionsalderen.
Den maksimale ydelse på tidlig pension er 13.740 kr. pr. måned (satsen i 2022). Ydelsen kan blive nedsat hvis du har pensionsordninger.

Skattefri præmie

Har man optjent skattefrie præmier inden man går på tidlig pension, vil man stadig kunne få udbetalt præmierne, når man bliver folkepensionist. A-kassen kan oplyse om, hvor mange skattefrie præmier der evt. er optjent indtil videre.
Vælger man at få udbetalt efterlønsbidrag eller kompensationsbeløb, kan man dog ikke få udbetalt skattefri præmie.

Hvad vil a-kassen anbefale mig?

Om det er en fordel at søge om tidlig pension, frem for at fortsætte i efterlønsordningen, afhænger både af ens nuværende efterlønssats, retten til tidlig pension og størrelsen på ydelsen i tidlig pension.
Vi anbefaler derfor, at du nøje undersøger dine muligheder, inden du træffer din beslutning og retter henvendelse til a-kassen, der kan vejlede om hvad der er mest fordelagtigt for dig.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt