Nyheder
Coronarestriktionerne ophæves på arbejdspladserne Alle coronarestriktioner er blevet ophævet fra den 1. februar, og dette gælder også på landets arbejdspladser.

Corona er ikke længere kategoriseret som en samfundskritisk sygdom, og dette betyder også at diverse restriktioner ophæves rundt omkring på arbejdspladserne.

Arbejdsgivere må fra den 1. februar ikke længere kræve at se coronapas. Dog er det stadig tilladt for arbejdsgivere, til og med den 5. februar, at kræve at deres ansatte bliver testet for corona. Dette krav kan tages i brug, hvis det er sagligt begrundet af eksempelvis arbejdsmiljøhensyn eller væsentlige driftsmæssige hensyn. Derfor er det også arbejdsgiver der som udgangspunkt vurderer, hvorvidt der skal indføres krav om test på en arbejdsplads.
Efter den 5. februar har arbejdsgiver ikke længere ret til at kræve medarbejdere testet.

Frem til den 28. februar gælder det stadig, at den ene af forældrene har ret til barselsdagpenge, i tilfælde af hjemsendte eller smittede børn. Dette gælder for børn til og med 13 år.
Denne ordning er gældende i op til 10 arbejdsdage pr. barn, og forudsætter at ingen af forældrene kan arbejde hjemmefra.

Du kan læse mere om ophævelsen af restriktionerne, og hvad det betyder for dig her: https://fho.dk/blog/2022/01/28/farvel-til-coronapas-paa-jobbet/

Er du i tvivl om noget angående coronatiltag på din arbejdsplads, så tøv ikke med at ringe til os på 70 300 832.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt