Nyheder
Fællesskabet: Den danske velfærdsmodel gør os til verdensmestre Erhvervslivets mener, at vores høje skattetryk sætter en bremse på vækst og udvikling. Det er helt forkert. Vores velfærdsmodel gør os tværtimod til verdens bedste land at drive virksomhed i.

Danmark indtager for første gang nogensinde førstepladsen over verdens mest konkurrencedygtige økonomier. Det fremgår af en liste, som det schweiziske Institute for Management Developments for nyligt har udarbejdet.

At vi er verdens mest konkurrencedygtige økonomi, kom især til udtryk under corona pandemien, hvor omstillingsparate og motiverede medarbejdere samt et velfungerende velfærdssystem sikrede, at Danmark kunne køre videre uden at almindelige lønmodtager skulle fra hus og hjem.

Men trods den flotte topplacering fortsætter erhvervslivets organisationer ufortrødent med at advare mod skattetryk, kapacitetsproblemer, stigende omkostninger og mangel på arbejdskraft. Der skal reformer til, hvis vi skal beholde vækst og velstand, lyder det fra virksomhederne.

Selvfølgelig skal politikerne blive ved med at udvikle vores samfund. Men udvikling – eller reformer som erhvervslivet kalder det - handler ikke om at sænke skatterne og offentlige ydelser og hælde endnu flere penge ned i virksomhedsejernes pengepung. Det handler om at udvikle vores velfærdssamfund, så der i endnu højere grad end i dag bliver plads til alle. Det er nemlig vores velfærdssamfund, der er fundamentet for, at vi i den grad kan slå de andre lande i konkurrencekraft.

I Danmark betaler vi ganske meget i skat. Men vi får endnu mere for pengene. Vi får institutioner, så mor og far kan arbejde i tryghed, mens børnene passes af kompetente mennesker. Vi får et gratis skole- og et uddannelsessystem, så næsten alle danskere opnår kvalifikationer, der kan bruges på arbejdsmarkedet. Vi får et gratis sundhedssystem, der er ganske effektivt, og vi får en ældrepleje, der – trods nogle mangler lige nu – tager sig godt af vores ældre.

Danske medarbejdere er enormt produktive, omstillingsparate og fleksible, fordi vi har den danske model, der sikrer tryghed og opkvalificering for den enkelte. Og vi skal huske, at det er medarbejdernes fortjeneste, at Danmark kan nå toppen i målinger om konkurrencekraft og produktivitet.

Fællesskabet er fundamentet for udviklingen af kompetente, produktive og tilfredse medarbejdere, ligesom fællesskabet også betyder, at danskerne er verdens lykkeligste folkefærd. Det skal vi bestemt ikke smide på porten, blot fordi virksomhederne gerne vil tjene lidt flere penge.

Lad os udvikle det danske velfærdssamfund i stedet for at afvikle det, så vi fortsat er verdens bedste at drive virksomhed i. Det er Danmark og danskerne bedst tjent med, og det må også være i virksomhedernes interesse.

Din fremtid – Vores opgave

Med venlig hilsen

Martin Jensen
Formand for 3F Vejle

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 

· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt