Nyheder
Håndværkere er frontløbere i den grønne omstilling Søgningen til erhvervsuddannelserne er stagneret på 20 procent. Det er ærgerligt, fordi der er brug for faglært arbejdskraft de kommende årtier.

Klima, miljø og grøn omstilling er øverst på de unges dagsorden. Heldigvis. Det er deres fremtid, der er på spil.

Vi er midt i en grøn omstilling, der gennem de næste årtier skal forandre vores fællesskab og måde at leve på. Klimaforandringerne tvinger os til at udvikle ny teknologi, der både lokalt og globalt kan reducere drivhuseffekten uden at forringe livsvilkårene for de fattigste. Rejsen er kun lige begyndt, høje bjerge og dybe dale venter forude. Men vi kan klare det – vi skal klare det. Og her spiller erhvervsskolerne en supervigtig nøglerolle.

Grøn omstilling kommer nemlig ikke af sig selv eller via tykke rapporter i metermål. Grøn omstilling er noget vi gør, og håndværkerne er frontløberne i den grønne omstilling, fordi de med deres hoveder og hænder skaber den udvikling, alle andre taler og skriver om. Det er dygtige faglærte, der skaber den bæredygtige udviklingen omkring vind, vand og varme og dermed sikrer gode levevilkår for fremtidens generationer.

I de kommende år vil de danske erhvervsskoler satse massivt på grøn omstilling. Undervisning og praktik vil have fokus på bæredygtige løsninger, og efterspørgslen efter dimittenderne er enorm. Både offentlige og private virksomheder har brug for folk, der skaber grøn omstilling i stedet for at snakke om det. Det ses allerede i dag tydeligt i statistikkerne. Ledigheden blandt nyuddannede håndværkere er langt lavere end ledigheden hos nyuddannede akademikere, og den bedste vej mod job er faktisk en erhvervsuddannelse - der samtidig viser vejen mod fremtidens fokus på bæredygtighed og klimarigtige løsninger.

Både danske og udenlandske virksomheder skriger på veluddannet og engageret faglært arbejdskraft, der kan være med til at booste den grønne omstilling. Det er en kæmpe mulighed for vores unge. En erhvervsuddannelse er indgangen til fremtidens teknologiske udvikling og de forandringer, vi alle bliver en del af.

Derfor skal vi alle arbejde for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Som det fremgik af søgetallene fra Undervisningsministeriet torsdag, er det kun 20 procent af de unge, der vælger erhvervsuddannelsen frem for gymnasiet. Det er for lidt - det skal vi huske at fortælle de kommende generationer, når de og deres forældre skal vælge ungdomsuddannelse næste år.

Med venlig hilsen

Martin Jensen
Formand for 3F Vejle

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 

· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt