Nyheder
Folketingsvalg: Med Pape og Ellemann ved rattet, ryger de ledige under bussen Hvad der ved valgkampens start lignede en toptunet konservativ Formel 1-racer, har vist sig at være lidt af en bumlebus med statsministerkandidat Pape i førersædet.

Men selvom Pape-bussen bumler, slingrer og svajer, er kursen sikker på ét punkt: Almindelige danske lønmodtagere – og særligt de ledige –ryger under bussen, hvis Pape-ekspressen på trods af de mange røde lys og fejlafkørsler, når helt frem til Statsministeriet.

Det er nu ikke fordi, at det nogensinde har været en god forretning at gå ledig. Allerede i 2018 udtalte den daværende toparbejdsgiver, DI-direktøren Karsten Dybvad, at man ikke skulle skære mere i dagpengene, fordi de var skåret helt ind til ”nervespidserne”.

Siden er dagpengene år for år blevet yderligere udhulet. I år er det gået helt galt. Mens inflationen ligger på omkring 10 pct., er dagpengene vokset med under én krone om dagen fra 2021 til 2022. Før skat! På højeste sats.

Det får man ikke meget smør for!

Faktisk betyder det, at dagpengenes købekraft i år bombes 13-14 år tilbage.

Det får dog ikke de borgerlige partier til at afholde sig fra angreb på dagpengene. Venstre og Ellemann vil rulle en længe ventet dagpengeforbedring tilbage. Det vil Pape også. Samtidigt vil den konservative partileder forværre dagpengene endnu mere.

Faktisk vil Søren Pape skære yderligere 1000 kr. af dagpengene frem mod 2030. Hvormed 400.000 danskere blot ville få en tredjedel af deres løn i dagpenge, hvis de mister jobbet.

Det er den helt forkerte vej at gå. Og det er dybt skadeligt ikke blot for vores solidariske dagpengesystem, men for hele det fleksible danske arbejdsmarked.

Derfor er der behov for, at vi i stedet kigger på, hvordan vi kompenserer de mange dagpengemodtagere, som måned for måned får sværere ved at få det i forvejen stramme husholdningsbudget til at række. Det er en opgave der haster. I 3F har vi flere ideer til, hvordan det kan gøres.

Derfor håber vi på en regering, hvor chaufføren både lytter og holder en rolig hånd på rattet.

Med venlig hilsen

Martin Jensen
Formand for 3F Vejle

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 

· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt