Nyheder
Debat: Radikal bekendelse Onsdag den 10. august fremlagde De Radikale deres plan for Danmark i 2030. I den anledning vil vi gerne indledningsvis starte med at rose partiet. Planen er nemlig spækket med ærlighed.

Til gengæld er der desværre ikke meget kærlighed over for almindelige lønmodtagere, som tydeligvis ikke er målgruppen, når man læser planen. Hvis man ellers orker at læse forbi de glittede radikale overskrifter. For almindelige lønmodtagere er planens indhold nemlig hård læsning.

Det gamle husmandspartis drøm frem mod 2030 indebærer en hurtig, total afskaffelse af efterlønnen. Ærgerligt for de knapt 300.000 danskere, som hver måned troligt betaler deres efterlønsbidrag i håb om ikke at skulle knokle sig halvt til døde på det danske arbejdsmarked. 3F er det forbund og a-kasse i Danmark med flest på efterlønsordningen. Efterfulgt af HK og FOA. Efterlønneren i dag er altså ikke tandlægen eller professoren, som ikke bøvler med andre skavanker end deres handicap på golfbanen. Men helt almindelige danske lønmodtagere.

”Men de kan jo bare gå på Arne-pensionen”, lyder svaret fra statskundskaberne, ph.d’erne, cand.comm’erne og kunsthistorikerne i den radikale folketingsgruppe.

Sandheden er dog, at Arne-pensionen opstod som et svar på en utilstrækkelig sikring af nogle nedslidte lønmodtagere på det danske arbejdsmarked. Ikke fordi den skulle overflødiggøre eksisterende tilbagetrækningsmuligheder! I dag har omtrent 40.000 danskere fået tildelt retten til at trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet – heraf omtrent 2.000 3F’ere. Det er godt. Men der er ti gange så mange 3F’ere, 20.000, som ville miste deres ret til efterløn med det radikale forslag. Yderligere 6.000 ville få en indskrænket efterløn.

Igen må man dog rose de radikale for ikke at gå stille med dørene. For partiet putter syre – ikke sukker - på den bitre pille, som hundredtusindvis af danskere må sluge, når de tvinges ud af en ordning, som de i årtier har betalt ind til. De radikale foreslår nemlig samtidigt, at danskerne skal arbejde mere og længere. Imens pengene blandt andet skal bruges på topskattelettelser. Værsgo at spise og velbekomme!

Man må på vegne af de radikale håbe, at forslagene appellerer til deres velstillede målgruppe. For blandt almindelige danskere er dette ikke positive perspektiver for Danmark anno 2030. Men dunkelt mørkeblå.

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 

· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt