Hvordan bliver jeg voksenlærling

For at blive voksenlærling skal du indgå en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver.

Du har mulighed for at blive voksenlærling, hvis du får en aftale med en arbejdsgiver om at blive voksenlærling, og du er:

  • 25 år og ufaglært/eller du ikke har brugt din uddannelse inden for de sidste 5 år og har mere end 2 måneders ledighed.
  • eller er fyldt 25 år og faglært, men med mere end 12 måneders ledighed - dog kun 6 måneder hvis uddannelsen er indenfor områder med behov for arbejdskraft. 

Hører du til målgruppen ovenfor kan arbejdsgiveren få et tilskud på 40 kroner i timen i praktiktiden i hele uddannelsesperioden, og refusion i skoleperioder på 5.150 kroner om ugen. Der gives tilskud i hele uddannelsesperiodens længde.

Du har også mulighed for at blive voksenlærling, hvis du er ufaglært og i beskæftigelse eller har under 2 måneders ledighed. Det er dog et krav, at uddannelsen skal være inden for områder med behov for arbejdskraft (voksenlærlingelisten). Hører du til denne målgruppe har arbejdsgiveren mulighed for at få tilskud til praktikken i op til de første to år af uddannelsesperioden. Tilskuddet er her 30 kroner i timen i praktiktiden og 5.150 kroner om ugen i skoleperioderne.

For at blive voksenlærling skal du indgå en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Har du faglig relevant arbejdserfaring, kan du ofte gennemføre uddannelsen på kortere tid.

Arbejdsgiveren får tilskud til din løn, når arbejdsgiver udbetaler dig løn, der svarer til mindstelønnen for ufaglærte i faget.

Listerne om voksenlærlingeuddannelser ligger på de regionale arbejdsmarkedsråds hjemmesider. Se listen her.

Kontakt din lokale 3F fagforening, hvis du vil vide mere.

 

Meld dig ind i dag og bliv sikret i Danmarks stærkeste fagforening og A-kasse

Bliv medlem

Relaterede artikler