Nyheder
Beskyt jer mod solen Alle der arbejder under åben himmel, byggefolk, gartnere, gaderenholdelse og mange flere, er udsat for massiv solstråling og skal beskytte sig!

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man beskytter sig mod solstråling, når UV-indekset er 3 eller højere.

Branchearbejdsmiljørådet opstiller hvordan I kan beskytte jer:

  • Opsæt overdækninger herunder fx pavilloner eller parasoller, arbejd i skyggen og overvej, om det er muligt at planlægge arbejdet væk fra solen, så risikoen nedsættes.
  • Kan dette ikke lade sig gøre, så dæk huden med beklædning. Anvend fx beklædning som dækker arme og ben, brug arbejdshandsker samt hovedbeklædning med bred skygge fx en kasket eller en sikkerhedshjelm. Vær opmærksom på at beskytte nakken. Der findes også arbejdstøj af godkendt materiale med en ultraviolet beskyttelsesfaktor på 50+.
  • Der kan være steder på kroppen, hvor det ikke altid er praktisk muligt at beskytte sig med beklædning (fx ansigt herunder læber og hænder). Her kan anvendes solcreme. I disse tilfælde har arbejdsgiveren pligt til at stille solcreme til rådighed. Påfør rigeligt med solcreme og læbepomade med en beskyttelsesfaktor på mindst 15 (mellemfaktor). Gentag flere gange i løbet af arbejdsdagen efter behov eller anvisninger på produktet. Ved sart hudtype bør man bruge højere faktor efter behov.

Tjek dagligt UV-indekset (DMI)

Download flyer fra BAR BA (pdf)


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt