Nyheder
Borgerforslag: Bevar de tre murede buer ved Københavns Havn Skriv under på at de tre murede buer ved Københavns Havn bliver bevaret, når Arkitekturhovedstad 2023 slutter.

København er blevet UNESCOs Arkitekturhovedstad 2023. I forbindelse med dette er bæredygtighed et af mange temaer. For at synliggøre hvor meget CO2, der bruges ved almindelig tegl og ved genbrugstegl, er der blevet murer tre store buer udfor Havnegade 37.

Læs også: Murerlærlinge bygger teglpavillion

Planen er, at alle de bygninger og projekter, der kommer ud af Artkitekturhovedstad 2023, er midlertidige og bliver fjernet når året er omme. Men det har fået uddannelsesleder på mureruddannelsen på Next, Jan Laursen, til at igangsætte en underskriftindsamling for bevarelse af buerne.

Københavns Kommune har givet borgerne mulighed for at stille borgerforslag til kommunen, hvis forslaget kan opnå 5000 underskrifter på 180 dage – og det er det Jan Laursen har gjort.

Læs mere om Københavns nye ordning for borgerforslag

Jan Laursen foreslår, at de tre buer bliver bevaret, og motiverer sit forslag sådan her:

"Jeg syntes, det er fantastisk smukt arbejde, dejligt at se håndværket stadig kan udføres, byggeriet klæder byen, jeg oplever byens borgere og turister bruger byggeriet, de sidder på trapperne, de tager masser af selfies , og så har det været på forsiden af new York Times, over ting du skal se i København, hvis du har 36 timer, projektet om de 3 buer afspejler c02 trykket hver især, er meget interessant, den store bue fordi det er brugte mursten, den mellemste nyudviklede mursten, produceret med mindre co2, og den mindste med almindelig produceret mursten, jeg syntes det vil være meget ærgerligt hvis det flotte projekt rives ned Så alt i alt en hyldest til murstenen, størstedelen af København er bygget med."

Stem på forslaget og deltag i diskussionen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt