Nyheder
Blokade: Det er et fantastisk værktøj I byggebranchen har vi arbejdsretlig kutyme for at kunne blokere det arbejde hvorfra der ikke er udbetalt løn

Tekst: Jonas Andersen, formand for Murersvendenes Brancheklub, København

Vi oplever jævnligt konkurser i byggeriet. Det har i de fleste tilfælde vidtrækkende konsekvenser for arbejdstagernes økonomiske situation.

Vi har i byggebranchen arbejdsretlig kutyme for at kunne blokere det arbejde hvorfra der ikke er udbetalt løn. Og blokaden varer indtil lønnen bliver betalt eller en eventuel ny underentreprenør eller hovedentreprenøren betaler arbejdstagernes tilgodehavende.

I virkeligheden kan forholdet minde om en virksomhedsoverdragelse uden at være det, og er er det tætteste vi kommer på et kædeansvar på det private arbejdsmarked og succesraten er tilfredsstillende.

Det er et fantastisk værktøj som sikrer, at vi som arbejdstagere i byggebranchen får udbetalt vores tilgodehavende hurtigere, får fastholdt vores igangværende akkordarbejde og præventivt får hovedentreprenøren til at tænke sig om, før denne entrerer med lyssky og useriøse underentreprenører.

Læs hele Jonas Andersens artikel i Fagligt Fokus nr. 2 2023 (oktober 2023)

Læs også Murersjak blokerede i Hørsholm


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt