Nyheder
JOP A/S Fyring af en tillidsmand kostede 220.000 kr. Faner og forhandling endte med bod og erstatning på 220.000 kr til fagforeningen og to murersvende

I slutningen af april blev valgte et murersjak enstemmigt deres tillidsmand. Han skulle på deres vegne forhandle med firmaet, Murermester J. Ole Pedersen A/S, der kun ville betale ca. halvdelen af prisen i forhold til hvad der aftalt i murerfagets priskurant.

Få dage efter, og da 3F havde bekræftet valget, gjorde virksomheden indsigelse imod tillidsmandsvalget, og opsagde efterfølgende tillidsmanden i akkord herunder også de to øvrige kollegaer, som han murede sammen med til dagligt.

Bod og erstatning på 220.000 kr.
Det fik murersvende og andre byggefolk til at markere at både den konkrete fyring af en tillidsmand og den voksende tendens til at skille sig af med tillidsvalgte ikke er i orden.

En større flok med faner og talere mødte derfor op foran pladsen i Nivå og markerede utilfredsheden. Samtidig med dette startede en meget lang forhandling mellem fagforeningen og Murermester J. Ole Pedersen A/S. Firmaet anerkendte at have brudt mureroverenskomsten, og dermed også at skulle betalte 220.000 kr. i bod til fagforeningen og erstatning til murersvendene.

FAKTA
Murermester J. Ole Pedersen A/S, er ikke en hvilken som helst virksomhed. Ejeren af virksomheden, Christian Dahl Pedersen, er nemlig formand i Københavns Murerlaug.

Han er hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Industri, medlem af hovedbestyrelsens forretningsudvalg og næstformand på byggeområdet i Dansk Industri. Han sad som en af hovedforhandlerne i forbindelse med overenskomstforhandlingerne på byggeområdet under OK20.

Det kan derfor undre, at han går med til at afskedige en nyvalgt tillidsmand i akkord. Det kan også undre, at han ikke vil betale de mindstepriser i mureroverenskomsten, som han selv har været med til at forhandle og efterfølgende godkende.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt