Nyheder
Konflikt Siemsens Gaard

Kære medlem

 

Vi indleder på tirsdag den 1. juni en konflikt på Hotel Siemsens Gaard Havnebryggen 9 3740 Svaneke, da vi i 3F Bornholm ikke har kunnet få en dialog, til at kunne få tegnet overenskomst på virksomheden.

Det betyder, at ingen medlemmer af 3F må påtage sig beskæftigelse i virksomheden, og vil i dette tilfælde være omfattet af konfliktunderstøttelse fra 3F Bornholm, så længe konflikten løber.

 

Vi har varslet sympatikonflikt til forventeligt at kunne træde i kraft fra den 17. juni, hvilket betyder at intet medlem af 3F, beskæftiget hos medlemmer af DI og deres underorganisationer og Dansk Erhverv Arbejdsgiver og dennes underorganisationer heller ikke må udføre noget arbejde, der hidrører fra eller er bestemt for ovennævnte virksomhed.

 

Det er en stærkt bekymrende udvikling blandt øens største hoteller og gourmetrestauranter, når investorer bryder med traditionen for overenskomst og tryghed for medarbejderne. Det er en udvikling som 3F Bornholm og vores medlemmer, ikke passivt vil være tilskuere til.

Man starter en unfair og urimelig konkurrence på ringere løn- og arbejdsvilkår, som øvrige storhoteller med overenskomst vil komme til at mærke, derfor dette kampskridt.

 

Vi håber i 3F Bornholm, at vores medborgere og politikere, turistorganisationer og lokale afdeling af Horesta er enige, og vil støtte os i den faglige kamp for fair vilkår for de ansatte på øens storhoteller og gourmetrestauranter.

At udskrive store regninger til turisterne og ringere lønsedler og vilkår til de ansatte hænger ikke sammen.

Medmindre man som virksomhedsejer i branchen kun har øje for egen vinding og afkast.

 

På afdelings vegne

Formand 3F Bornholm

Jonna Nielsen

 

NB: Vi vil samtidig gøre opmærksom på, at konflikten med Gudhjem Golfklub fortsat er gældende på de samme vilkår som ovenover beskrevet.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt