Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Dit arbejdsliv Udbud og udlicitering Ved udbud og udlicitering er der meget, du skal være opmærksom på. Her kan du læse om, hvordan du selv kan sørge for medindflydelse og hvad en udlicitering kan indebære.

Hvis en kommune eller staten vælger en ekstern privat leverandør til at løse en større opgave, er det en udlicitering.

Før en opgave kan blive udliciteret, skal den sendes i udbud, hvor forskellige leverandører kan byde på opgaven. Der vil for det meste være tale om kontraktperiode.

Udlicitering til et privat firma indebærer, at din ansættelse ved den offentlige arbejdsgiver slutter. Fremover er du ansat i det private firma.

Dine ansættelsesvilkår vil blive ændret fra vilkårene i de offentlige overenskomster til de vilkår, der gælder i de private overenskomster, hvis det private firma har en overenskomst.

Når det offentlige sender en 3F-opgave i udbud, ender opgaven ofte med at blive udliciteret. Det siger statistikken.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt