Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Fordele Få hjælp af 3F, hvis du er ordblind Er du ordblind, og har svært ved at læse og skrive, kan 3F hjælpe dig. Du kan for eksempel blive screenet og få den undervisning, der passer bedst til dig.

Hvis du er ordblind eller har svært ved at læse og skrive, kan du få hjælp af 3F. Der kan være mange udfordringer forbundet med ikke at kunne læse og skrive, og 3F vil gerne støtte dem, som enten vil videreuddannes eller bare gerne vil hæve læse/stave-niveauet.

Her på 3F's hjemmeside kan du få teksterne læst højt. Du skal blot klikke på ikonet "læs op" over artiklerne på hjemmesiden.

Du kan også downloade et program, så du altid kan få tekster læst op på din computer. Med programmet skal du blot markere den tekst, du vil have læst op.

Hent programmet "Adgang for alle"
Hjælp til ordblinde på AOF og VUC

Flere lokale afdelinger har kurser for ordblinde og læse/stave-svage, som foregår i samarbejde med lokale skoler og uddannelsesinstitutioner.

Medlemmer af 3F kan blive screenet på skolerne, så du får et overblik over, hvilken undervisning, der vil passe bedst til dig.

Tag kontakt til din lokale 3F fagforening og hør, hvilke muligheder, de har for at hjælpe dig med læse/stave-udfordringer. 3F fagforeningen kan sætte dig i kontakt med en skole, som hjælper dig videre i forløbet.

Ordblindeforeningen
Et liv som ordblind
Hør en historie fra det virkelige liv 

Kun de allernærmeste vidste, at Finn var ordblind. Ikke engang hans brødre vidste det. Heller ikke hans kollegaer. Han brugte meget energi på at "fægte" sig igennem og undgå situationer, hvor han var nødt til at læse og skrive.

Efter 34 år på samme arbejdsplads tog han skeen i den anden hånd og meldte sig til undervisning for ordblinde. Han har lært at læse, skrive og bruge pc, og nu fortryder han kun, at han ikke søgte hjælp tidligere.

Læs mere Er du ordblind? Bliv bedre til at læse og skrive Hent pjece
Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Som medlem får du desuden en række favorable fordele som PlusKort, Superliga billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.
Læs mere her
Læs mere her

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt