Fordele
Få hjælp af 3F, hvis du er ordblind Er du ordblind, og har svært ved at læse og skrive, kan 3F hjælpe dig. Du kan for eksempel blive screenet og få den undervisning, der passer bedst til dig.

Læser du langsomt? Har du svært ved at forstå dét, du læser? Har du svært ved at stave? Bytter du rundt på bogstaverne? Så kan det være, at du er ordblind. I 3F hjælper vi dig, hvis du gerne vil starte til ordblindeundervisning.

Der er undervisning i mange lokale 3F fagforeninger. Der er maks. seks personer på holdet, og alle har den samme udfordring: De er ordblinde. Du lærer at bruge relevante it-hjælpemidler, der både kan anvendes i dit arbejdsliv og privatliv.

Hvis du vil vide mere om ordblindeundervisning, kan du kontakte din lokale 3F-afdeling.

Du kan også tilmelde dig samtale hos AOF, hvor du kan booke du en tid, hvorefter AOF ringe dig op i det aftalte tidsrum.

Her på 3F's hjemmeside kan du få teksterne læst højt. Du skal blot klikke på ikonet ”læs op” over artiklerne på hjemmesiden.

Du kan også downloade et program, så du altid kan få tekster læst op på din computer. Med programmet skal du blot markere den tekst, du vil have læst op.

Book en samtale hos AOF
Hent programmet "Adgang for alle"
Hør en historie fra det virkelige liv

Kun de allernærmeste vidste, at Finn var ordblind. Ikke engang hans brødre vidste det. Heller ikke hans kollegaer. Han brugte meget energi på at ”fægte” sig igennem og undgå situationer, hvor han var nødt til at læse og skrive.

Efter 34 år på samme arbejdsplads tog han skeen i den anden hånd og meldte sig til undervisning for ordblinde. Han har lært at læse, skrive og bruge PC, og nu fortryder han kun, at han ikke søgte hjælp tidligere.

Ordblindeforeningen
Et liv som ordblind
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Læs mere Er du ordblind? Bliv bedre til at læse og skrive Hent pjece
Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Som medlem får du desuden en række favorable fordele som PlusKort, Superliga billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.
Læs mere her
Læs mere her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt