Nyheder
Artikel: 73 år i Københavns Lufthavn Parret Holst og Wibeke var ansat i Københavns lufthavn i 40 og 33 år, før de i 2008 blev aktive efterlønnere og pensionister i 3F Kastrup.

HOLST: FRA BONDEKARL TIL LUFTHAVNSARBEJDER 

Egentlig levede Jens Holst Sørensen et roligt landligt liv som bondekarl med udsigter til at fortsætte i landbruget ligesom hans far og hans far før ham.
Alt var forudsigeligt i den lille landsby Granløv ved Støvring syd for Ålborg - selvom udsigterne til selv at skulle blive landmand egentlig ikke havde sagt ham noget.
Men så mødte han en berejst amerikaner…

Et afgørende møde
Kærlighed er jo roden til alt godt, så Holst – som han udelukkende kaldes af såvel familie som kolleger – trådte ind i en helt ny tilværelse, efter at han havde mødt Wibeke ved Rebildfesten 4. juli 1967.

Han havde ellers arbejdet på et større husmandssted i Granløv i 3 års tid med alt det tunge arbejde, der jo hører sig til der – kørte traktor og høstmaskiner og brugte sine gode kræfter med tunge sække og høstarbejde.
Hans forældre havde også et lille landbrug, men han ønskede sig ikke at skulle overtage det.

Wibeke var ti Jylland på familiebesøg – og så slog lynet ned. Året var 1967, og de to nyforelskede var begge 19 år med kun 4 måneder imellem.

Sammen i Nordjylland
I første omgang rejste Wibeke fra Amager til Ålborg og tog arbejde som syerske. Hun var uddannet på en systue på Øresundsvej i København, men hun havde ikke papirer på det – der var ikke svendebrev i faget dengang.

Hun behøvede nu bare at fortælle, at hun kunne sy frakkelommer – så havde hun arbejde.
Der gik dog kun et halvt års tid, før Wibeke fik lokket den unge Jens med til Kastrup – og i første omgang flyttede de ind hos hendes forældre i deres lejlighed i Postparken.

 

3F Kastrup fyldte 125 år d. 23. februar 2021. I den anledning udgiver vi en række artikler med medlemmernes historier. 

Du kan også læse om vores ældste medlem, Gunnar, her

Du kan også læse det skrift, der blev udgivet i anledning af vores 100 års jubilæum, her.


Læs artiklerne om Holst og Wibeke her Artikler om Holst og Wibeke 1,53 MB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt