Nyheder
CFU-brev vedrørende psykisk arbejdsmiljø for folkekirkens medarbejdere CFU (statens øverste forhandlingsudvalg) har fremsendt brev til kirkeministeren, kirkeudvalget, samt skatteministeren den 29. august 2022, hvori de udtrykker bekymring for kirkefunktionærerne og deres psykiske arbejdsmiljø.

CFU spørger samtidig ministeren, om ikke det vil være fordelagtigt at se på muligheden for at vælge flere arbejdsmiljørepræsentanter, selv om de ikke nødvendigvis er nok til at vælge en selv, jf. Arbejdsmiljøloven. Derudover, anbefaler CFU på de kraftigste, at lade medarbejderne i folkekirken omfattes af samarbejdsaftalen i staten, samt at lade aftalen om tillidsrepræsentanter i staten omfatte kirkefunktionærerne.

Kirkeministeren har, på vegne af skatteministeren og hende selv, svaret CFU den 23. september 2022, hvori ministeren anfører at de er opmærksomme på det psykiske arbejdsmiljø og DR’s afdækning af dette. Dette gør de bl.a. ved at have medarbejderrepræsentanter i menighedsrådene, at der er påbegyndt et periodeprojekt i OK21 for at se om samarbejdsaftalen – med visse tilretninger - kan implementeres på folkekirkens område, samt at der i kraft af statens TR-aftale er udstedt cirkulærer af Kirkeministeriet om mulighed for valg af tillidsrepræsentanter.

Begge breve kan læses her: CFU’s brev af 29.8.2022 samt svar af 23.9.2022 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt