Byggegruppen
Broens sorte økonomi Krav om tilbagebetaling af løn og skatteoverskud, systematisk snyd med timesedler, 300 timers arbejde om måneden, trusler om vold og hjemsendelse, dokumentfalsk og meget mere. Det er virkeligheden i den danske byggebranche.

Se 3F Byggegruppens dokumentar om forholdene på byggeriet af den nye Storstrømsbro, hvor rumænske kolleger står frem og fortæller om de skræmmende forhold, de er blevet udsat for. Hør deres historie nedenfor.
Film: Broens sorte økonomi
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
See the documentary ’The black economy on the bridge’ with English subtitles here:
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.

- Vi ser en markant stigning i sager, hvor udenlandsk arbejdskraft er involveret. Sagerne bliver grovere og grovere, hvor skruppelløse arbejdsgivere tvinger folk til at arbejde under usle forhold og ofte med katastrofal mangel på sikkerhed. Det skal simpelthen stoppes, hvis vi vil have en ordentlig byggebranche i fremtiden, siger Palle Bisgaard, næstformand i 3F’s Byggegruppe.

Det på trods af at store offentlige byggerier har arbejdsklausuler, der skal sikre danske løn og arbejdsvilkår.

- Selv på store offentlige byggerier i milliardklassen kan vi gang på gang dokumentere arbejdskriminalitet og lange kæder af underleverandører med mandskabsbureauer af underbetalt udenlandsk arbejdskraft uden basale rettigheder. Derfor har vi brug for handlekraftige offentlige bygherrer og stærkere offentlige klausuler med hårde sanktioner for brud på reglerne, siger Palle Bisgaard.

Læs om social dumping på statens milliardbyggeri her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt