Nyheder
EU-mindsteløn - EU-mindsteløn skal bekæmpes Kampen imod en EU dikteret mindsteløn er ikke slut, og presset skal intensiveres, lyder opfordringen fra den danske EU-parlamentariker, Nikolaj Villumsen (Ø)

Nikolaj Villumsen (Ø) har som medlem af Beskæftigelsesudvalget i EU-parlamentet kæmpet en brav kamp imod forslaget om en fælles mindsteløn. Selvom første slag er tabt i parlamentet, mener han ikke, at vi skal give op.

-Det er ikke slut endnu. Der er stor enighed blandt politikere og fagbevægelsen i Danmark. Det er positivt, og den enighed skal fastholdes, siger Nikolaj Villumsen.

Alle partier i Danmark, undtaget de Radikale er imod forslag om fælles mindsteløn.

Macron presser på
Forslaget om en fælles mindsteløn har været igennem EU-parlamentet og skal nu igennem de såkaldte Trilogforhandlinger, som er trepartsmøder mellem Ministerrådet, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen.

Frankrig har pr. 1. januar overtaget formandskabet, og præsident Macron vil gerne have forslaget hurtigt igennem.

-Det vil være en god fjer i hatten for Macron at få mindstelønnen igennem, så han presser på. Det kan komme til at stort clash i foråret. Det er derfor rigtig vigtigt at fastholde fokus og holde enigheden, lyder det fra Nikolaj Villumsen.

Nikolaj hilser derfor også initiativet mod forslaget velkommen. En række lokale 3F afdelinger landet over lancerede før jul en kampagne mod mindstelønnen, som skal lægge endnu mere pres på for at undgå en EU-dikteret mindsteløn i Danmark.

Pres hele vejen rundt
Forslaget har været gennem EU-systemet siden 2020, og hele vejen igennem har både politiker og fagbevægelse gjort opmærksom på den danske modstand mod forslaget.

3F har altid været stor modstander af at indføre mindsteløn.

Og tidligere forbundsformand Per Christensen har tidligere til Fagbladet 3F udtalt:

- Alle skal have en ordentlig løn, som de kan leve af. Det kæmper 3F for i det lokale, nationale og internationale arbejde. Men når det gælder løndannelse, er det et rungende og klart nej tak til politisk indblanding.

Nikolaj Villumsen fortæller også, at Enhedslisten både på Christiansborg og i EU-parlamentet kæmper imod politisk indblanding i vores løn.

-Der er ikke sikkerhed for at forslaget vil hjælpe en eneste, siger Nikolaj Villumsen og understreger, at der er meget andet der kan gøres, hvis det er for at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold. Han nævner blandt andet ID-kort til byggepladser og en social protokol.

Følg kampagnen mod EU's mindsteløn på Facebook: Stop EU's mindsteløn.

Læs også hvad tre tømrersvende mener om EU's mindsteløn: Lønnen bestemmer vi selv!

Læs også: Fakta om EU's forslag om en fælles mindsteløn


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt