Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Om 3F EU skal være fair for alle Nu må det være lønmodtagernes tur i EU. I 3F arbejder vi for et EU, der er fair for lønmodtagerne, fair for den danske model og fair for fællesskabet.

Forord af forbundsformand Per Christensen 

EU og det indre marked har bidraget til mere end en halv million danske arbejdspladser, større velstand og fred i hele Europa. Også i Danmark. Det er godt. Desværre har der samtidig i alt for mange år været alt for lidt fokus på at sikre bedre forhold for de, der udgør hovedparten af EU – nemlig lønmodtagerne. Det er skidt.

I 3F kæmper vi for, at EU’s indre marked i fremtiden sætter lønmodtagernes vilkår i centrum – ikke kun virksomhedernes. Den frie bevægelighed må ikke undergrave danske løn- og arbejdsvilkår, som det hver dag sker på Danmarks landeveje, byggepladser, hoteller, gartnerierne, landbrug og fabrikker. Derfor har vi brug for effektive og mærkbare løsninger nu – både for de danske og de europæiske lønmodtagere. Det er på tide, at almindelige lønmodtagere mærker, at EU arbejder for dem i stedet for imod dem.

Samtidig skal det være løsninger, der respekterer den danske aftalemodel og arbejdsmarkedets parters rolle. 3F arbejder for, at udviklingen af det indre marked sker på et grundlag, hvor vores rettigheder som lønmodtagere og fagforeninger ligestilles med virksomheders økonomiske friheder. Hvor markedets økonomiske profit ikke er vigtigere end menneskers rettigheder og velfærd. Hvor vi ikke kun har fri bevægelighed i EU, men i høj grad også fair bevægelighed. 

I 3F vil vi et EU, der er:

  • Fair for lønmodtagerne
  • Fair for fællesskabet
  • Fair for den danske arbejdsmarkedsmodel. 

Kort sagt – 3F kæmper for, at EU skal være #Fairforalle. Det er en ambition, som vi håber, at de danske politikere, der bliver valgt til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj, støtter op om.

31 forslag til lønmodtagernes EU Hent dokument

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt