Den Offentlige Gruppe

De cirka 34.000 medlemmer af 3F`s Offentlige Gruppe arbejder enten i stat, regioner eller kommuner.

Medlemmerne

Medlemmerne arbejder blandt andet som gartnere, specialarbejdere, håndværkere, teknisk servicemedarbejdere, teknisk serviceledere, kirkegårdsansatte, forsvarsarbejdere, omsorgsmedhjælpere, pædagogiske assistenter, rengøringsassistenter- og serviceassistenter.

Organisation

Lydia Frydendal Granzow Callesen er formand for Den Offentlige Gruppe. Se de øvrige medarbejdere i gruppen. 

De fleste af 3F’s afdelinger har faglige sekretærer med særlige kompetencer inden for det offentlige område, således at medlemmerne kan få den bedste service. Find din lokale 3F fagforening.

Overenskomster

Den Offentlige Gruppe har cirka 27 hovedoverenskomster med de offentlige arbejdsgivere: Finansministeriet, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Danmarks Privatskoleforening, Private Gymnasier og Studenterkurser, Lilleskolerne, Dansk Friskoleforening, Deutscher Schul- und Sprachverein für Nordschleswig og Frie Børnehaver A/S.

Derudover findes der ca. 435 lokal- og tiltrædelsesoverenskomster.

Se overenskomsten for dit fag eller branche

OAO

Den Offentlige Gruppe er med i OAO - Offentligt Ansattes Organisationer, der repræsenterer 27 medlemsorganisationer - hovedsageligt LO-forbund, der har ansatte på de offentlige arbejdspladser.

OAO skal være medlemsorganisationernes fælles offentlige stemme i tværgående spørgsmål vedrørende de offentlige arbejdspladser. 

OAO har både en statslig del, OAO-Stat og en regional/kommunal del, OAO-K. Det betyder, at OAO i praksis varetager en lang række interesser og opgaver som specifikt retter sig mod ansatte i hver af de tre sektorer.

På det statslige forhandlingsområde er OAO en centralorganisation med plads i CFU - Centralorganisationernes Fællesudvalg og på det kommunale forhandlingsområde en valggruppe med plads i Forhandlingsfællesskabet. 

 

Meld dig ind i dag og bliv sikret i Danmarks stærkeste fagforening og A-kasse

Bliv medlem

Relaterede artikler